Amandelmuffins met confituur
 
 
Ingredients
  • 120 ml volle melk
  • 2 eitjes
  • 170 gram suiker
  • 115 gram boter
  • 1 theelepel amandelextract
  • 50 gram amandelmeel
  • 170 gram zelfrijzende bloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Zeste van 1 citroen
  • Sap van een halve citroen
  • Confituur naar keuze
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de boter en laat eventjes afkoelen.
  3. Doe de melk, eitjes, suiker en amandelextract in een kom en meng. Voeg hier de boter aan toe. In een andere kom meng je de zelfrijzende bloem, amandelmeel, zout, bakpoeder en citroenzeste. Meng dan de droge ingrediënten in 3 delen onder de natte ingrediënten. Als je alles gemengd hebt voeg je er als laatste het citroensap aan toe.
  4. Verdeel je deeg over 12 muffinvormpjes (+/- ¾ vol) en voeg er een lepel confituur aan toe (deze 'leg' je in het midden van het deeg en druk je lichtjes naar beneden). Bak de cakejes 25 minuten -of tot een prikker er schoon- uitkomt op 175°C.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/amandelmuffins-met-confituur/