Triple chocolate cake
 
 
Recept aangepast van 'Oh sweet day!'. Ik maak de taart in een springvorm van 20 cm.
Ingredients
  • BISCUIT
  • 3 eitjes
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 tl vanille extract
  • 65 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • Snuf zout
  • CHOCOLADEMOUSSE
  • 200 gram donkere chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • 60 ml koffie
  • 3 eitjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 ml volle room
  • GANACHE
  • 100 gram donkere chocolade
  • 80 ml volle room
  • 1 eetlepel koffie
Instructions
  1. BISCUIT
  2. Verwarm de oven voor op 160°C.
  3. Klop de eitjes samen met de suiker, vanille extract en de olie in een kom tot het licht van kleur is. In een andere kom meng je de droge ingrediënten.
  4. Als de eitjes klaar zijn, schep je de droge ingrediënten eronder met een pannenlekker (niet mixen, zo blijft het deeg lekker luchtig). Giet het beslag dan in een springvorm met een bakpapier op de bodem en bak je de biscuit 25 minuten op 160°C.
  5. Laat de biscuit afkoelen.
  6. CHOCOLADEMOUSSE
  7. Doe de chocolade, boter en koffie in een kom en zet deze au bain marie (op een pannetje met water) op het vuur. Smelt de chocolade tot je een glad beslag hebt. Zet even aan de kant.
  8. Deel intussen je eitjes en mix de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Zet aan de kant.
  9. Mix de eigelen tot ze lichter kleuren en meng deze onder het chocolademengsel.
  10. Schep dan de eiwitten onder het chocoladebeslag met een pannenlekker (niet roeren, zo blijft het luchtig).
  11. Snij de biscuit al eens los in de springvorm, maar laat hem zitten. Schep de chocomousse op de biscuit en zet deze voor minstens een paar uur in de koelkast (ik zette hem een nachtje koud).
  12. GANACHE
  13. Doe de room met de koffie in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Snijd je chocolade in stukjes en doe in een kommetje. Giet de room hierover en laat even staan. Meng dan goed door tot een gladde saus en giet over de stijf geworden chocomousse. Versier naar hartenlust en laat dan nog minstens 10 minuten opstijven in de koelkast.
  14. Snijd voor het serveren voorzichtig met een mes langs de rand van de springvorm en maak hem dan los. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/triple-chocolate-cake/