Pindakaaskoekjes
 
 
Let op! Het koekjesdeeg moet een paar uur rusten in de koelkast voor je de koekjes kan bakken. TIP! Maak je vork lichtjes nat voor je de koekjes platdrukt. Zo heb je minder kans dat je deeg aan je vork blijft plakken.
Ingredients
  • 115 gram zachte boter (kamertemperatuur)
  • 100 gram suiker
  • 75 gram lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gram pindakaas
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • ½ tl baking soda
  • Snuf zout
Instructions
  1. Mix de boter met de suikers tot een romig geheel. Voeg er het ei aan toe en mix. Doe er de pindakaas bij en het vanille extract en meng tot een glad en romig geheel.
  2. Meng de droge ingredi├źnten (bloem, baking soda en zout) eerst in een aparte kom en voeg dan in een paar delen toe aan het natte geheel. Je deeg is vrij nat en sticky, maar daarom gaan het we het nu eerst een paar uur in de koelkast bewaren :-)
  3. Verpak het deeg in een plastiek folie en leg het voor minstens 2 uur in de koelkast.
  4. Verwarm je oven dan voor op 175┬░C. Rol kleine balletjes van het deeg en druk ze plat met een vork (druk er een kruis in met je vork). Bak de koekjes dan 11 minuten.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/pindakaaskoekjes/