Quiche met spruitjes, spekjes en ander lekkers
 
 
Hoeveelheden zijn -zoals altijd bij mijn hartige kook avonturen- erg moeilijk neer te schrijven. Pas dus gerust aan naar eigen smaak.
Ingredients
  • BODEM
  • 300 gram bloem
  • 150 gram zachte boter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kipkruiden Dille en Kamille (zie beneden)
  • 2-3 el water
  • VULLING
  • +/- 250 gram spruitjes
  • +/- ½ courgette
  • +/- 250 gram champginons
  • 150 gram spekjes
  • 1 teen look
  • Klontje boter
  • Zout, peper
  • Gele curry poeder
  • Kipkruiden van Dille & Kamille (bevat de volgende kruiden: kardemom, dilletoppen, foelie, gember, knoflook, kurkuma, komijn, koriander en rozemarijn). Dit is bijvoorbeeld een andere samenstelling als de kipkruiden van Colruyt.
  • 8 eitjes
  • Wolkje room
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas
Instructions
  1. BODEM
  2. Meng alle ingrediënten buiten het water. Voeg het water lepel per lepel toe tot je een stevig deeg hebt. Meer of minder water is dus mogelijk. Beleg je bakvorm (eerst bakpapier of boter) met het deeg en zet de vorm in de koelkast voor een half uurtje. Verwarm de oven intussen voor op 180°C.
  3. VULLING
  4. Verwarm een pan en bak er de spekjes in. Haal ze uit de pan en leg ze even aan de kant. Doe dan een klontje boter in de pan. Snijd al je groenten in kleine stukjes (spruitjes snipperen, champignons laat ik wat groter). Bak de groenten in de boter en kruid af met de kruiden naar eigen smaak. Doe de spekjes er terug bij. Laat alles gaar stoven en laat daarna afkoelen.
  5. In een kom meng je de eitjes met de room en de kaas. Zet even aan de kant.
  6. QUICHE
  7. Leg nu een bakpapier in je bodem en strooi hier bakbonen over (je gaat de vorm eerst blind bakken). Bak de bodem blind 10 minuten op 180°C. Haal je bakbonen dan uit de bodem, prik er wat gaatjes in met een vork en bak de bodem nog eens 10 minuten op 180°C.
  8. Schep de groenten met spekjes in de bodem en giet hier het eiermengsel over. Bak de quiche nu +/- 40 minuten op 180°C.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/quiche-met-spruitjes-spekjes-en-ander-lekkers/