Gingerbread cookies voor in de kerstboom!
 
 
Receptje lichtjes aangepast van Laura's bakery.
Ingredients
  • 225 gram zachte boter
  • 160 gram bruine suiker
  • 160 gram kandijstroop
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • snuf zout
Instructions
  1. Doe de boter, suiker en de stroop in een kom en meng. Voeg het eitje en eigeel toe en meng goed. In een andere kom meng je de droge ingredi├źnten (bloem en kruiden). Deze voeg je in 3 delen bij het natte mengsel tot je een mooi deeg krijgt. Pak het deeg dan in plastiek folie en laat het een nachtje rusten.
  2. Verwarm je oven dan voor op 160┬░C. Rol het deeg uit en steek er met een vorm koekjes uit (wil je ze in de boom hangen, steek er dan met een rietje een gaatje uit). Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en bak de koekjes +/- 12 minuten. Laat afkoelen en hang er een touwtje aan indien je ze in de boom wil hangen.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/gingerbread-cookies-voor-in-de-kerstboom/