Kruidige pompoencake
 
 
Goed voor 2 cakes
Ingredients
  • 325 gram pompoen (ik gebruik diepgevroren)
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 160 ml water
  • 550 gram zelfrijzende bloem
  • 600 gram suiker
  • 4 eitjes
  • 1 theelepel baksoda
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 eetlepel chai kruiden (of vervang door extra lepel kaneel)
  • 1 eetlepel gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Ik gebruik voor dit recept diepgevroren blokjes pompoen. Deze doe ik in een pannetje en kook ik tot puree. Laat het een beetje afkoelen en voeg hier dan de olie, water en eitjes aan toe.
  3. In een andere kom meng je alle droge ingrediënten. Voeg dan in 3 delen de droge ingrediënten toe aan de natte. Verdeel het deeg dan over 2 met bakpapier belegde en ingevette cakevormen. Bak de cakes 55 minuten op 175°C. Laat afkoelen.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/kruidige-pompoencake/