American pancakes 2.0
 
 
Ingredients
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel azijn
  • 140 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesmolten boter
Instructions
  1. Meng de melk met de azijn en laat 10 minuutjes staan. Meng er dan het ei en de gesmolten boter onder.
  2. In een andere kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Giet hier de natte ingrediƫnten bij en meng. Niet helemaal glad mengen, er mogen nog wat klonters inzitten (als je te lang mengt gaan je pannenkoeken wat taai worden).
  3. Laat het mengsel nog 10 minuten rusten.
  4. Doe wat boter in een pan en bak de pannenkoeken (ik doe er 2 per keer). Ik meet het deeg af met een ijsbolschep. Serveer met siroop.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/american-pancakes-2-0/