broodpudding
 
 
Ingredients
  • Half (oud) krentenbrood, brioche brood of zacht wit brood
  • 2 oude peren
  • handjevol blauwe bessen
  • 100 gram witte chocolade
  • 6 eitjes
  • 250 gram room
  • 250 gram volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 190°C.
  2. Snijd het brood in grote stukken en gooi het in een ovenschaal samen met de peer, chocolade, blauwe bessen en eender wat je er nog wil bijgooien. Meng je eitjes, room, melk, suiker en kruiden in een andere kom en giet het mengsel dan over het broodmengsel. Bak het geheel zo'n 40 minuten. Laat eerst helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast voor je eraan begint :-)
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/broodpudding/