Shakshuka met gehaktballen en lams 'merengue'
 
 
Ingredients
  • Blokje boter om in te bakken
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje verse look
  • 200 gram gemengd gehakt
  • 1 lams merguez
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1 paprika
  • zout, peper en paprika poeder naar smaak
  • eitjes
Instructions
  1. Doe de boter in je pan en gooi er de gesnipperde sjalotten bij. Doe er de verse look bij en bak allemaal even tot het glazig is. Rol balletjes van het gehakt en snijd de merguez in stukken. Bak allemaal even mee tot het een korstje heeft. Haal het vlees dan uit de pan en zet vlees even apart. Doe dan de blikken tomatenstukjes in de kookpot met de ui, snipper de paprika in kleine stukjes en voeg toe en doe alle kruiden erbij. Laat even pruttelen. Gooi er het vlees terug bij, zet het deksel erop en laat nog eens 15 minuten pruttelen (of tot het vlees gaat is en de saus wat is ingekookt). 5 à 10 minuten voor serveren breek je er 4 rauwe eitjes in (of meer als je wil), zet je het deksel er terug op en laat je het 5-10 minuten gaar koken. Serveer met brood of pitabroodjes.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/shakshuka-met-gehaktballen-en-lams-merengue/