Pruimencake met granola topping
 
 
De granola die ik als topping gebruikte, was ongebakken granola. Dus granola voor dat 'ie de oven in gaat :-) Je kan ook gewoon licht gebakken granola of muesli gebruiken.
Ingredients
  • 110 gram zonnebloemolie
  • 270 gram rietsuiker
  • 3 eitjes
  • 80 gram geiten of schapen yoghurt
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • Granola als topping (zie hierboven)
  • 4 pruimen
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 170°C.
  2. Meng de suiker met de olie en voeg 1 voor 1 de eitjes toe. Voeg de yoghurt toe en als laatste de bloem met het zout in 2 delen. Meng er de pruimen onder (zonder pit en in 4 gesneden) Stort het deeg in een met bakpapier belegde bakvorm en strooi er wat granola over. Bak de de cake dan +/- 1 uur of tot een prikker er schoon uitkomt.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/pruimencake-met-granola-topping/