Tiramisu taart
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 350 gram suiker
  • 385 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • 115 gram zachte boter
  • 115 gram zonnebloemolie
  • 4 eitjes
  • 240 gram yoghurt
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel amandel extract
  • SIROOP
  • 80 gram suiker
  • 80 gram gebrouwen koffie
  • Scheut amaretto
  • FROSTING
  • 500 gram mascarpone
  • 250 gram bloemsuiker
  • 200 gram room
  • (+ espresso poeder/cacao poeder voor extra effect)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng ze onder elkaar. Doe hierbij de boter en de olie en meng. Voeg dan de eitjes een voor een toe tot alles goed onder elkaar is gemengd. Doe er dan de yoghurt bij en als laatste de extracten. Verdeel het deeg over 2 met bakpapier belegde springvormen (ik gebruikte er van 18cm). Bak 50 minuten op 175°C. Laat afkoelen.
  3. Voor je siroop doe je de suiker en de koffie in een kookpotje en kook je dit in tot de suiker is opgelost. Doe er de amaretto bij en laat nog heel even op het vuur staan. Zet dan van het vuur af en laat afkoelen.
  4. Voor de frosting doe je alle ingrediënten samen in een kom en klop je ze stevig (Voor extra effect hou je een deel van de frosting apart waar je wat espresso poeder of cacao poeder onder mengt).
  5. Als de cakes zijn afgekoeld snijd je ze doormidden, smeer je er royaal de koffiesiroop op, dan frosting, een laag cake en dit herhaal je tot de lagen op zijn. Smeer je cake dan af met de rest van de frosting. Strooi cacao poeder op de bovenkant; Laat opstijven in de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/tiramisu-taart/