Rabarberkruimeltaart
 
 
Ingredients
  • KRUIMEL
  • 110 gram boter
  • 260 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • CAKE
  • 200 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eitjes
  • zeste van 1 citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 190 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • 60 ml melk
  • VULLING
  • 500 gram rabarber (vers of kan ook uit de vriezer)
  • 3 eetlepels suiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. KRUIMEL
  3. smelt de boter in een pannetje en meng er dan de bloem en de suiker onder. Zet in de koelkast.
  4. VULLING
  5. Maak de rabarber zuiver en snijd in blokjes. Meng er de suiker onder en doe het mengsel in een kookpotje. Kook tot het een klein beetje platter is, maar niet helemaal tot moes. Zet aan de kant.
  6. CAKE
  7. Meng de suiker met de zachte boter, voeg dan 1 voor 1 de eitjes toe. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom. Meet de melk ook af in een apart potje. Schep dan een lepel bloemmengsel onder het boter mengsel en wissel af met een beetje van de melk. Herhaal tot alles op is. Stort het beslag dan in een beboterde springvorm, verdeel er de rabarbercompote over en eindig met de crumble. Bak 1 uur (of tot een prikker er schoon uitkomt) in een voorverwarmde oven van 175°C.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/rabarberkruimeltaart/