Vanille botercake met mascarpone crème en rabarber
 
 
Ingredients
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • 230 gram zachte boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eitjes
  • Zeste van 1 citroen
  • 80 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • VULLING
  • 120 gram rabarber
  • 80 gram aardbeien
  • 50 gram suiker
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram room
  • 2 eetlepels bloemsuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de boter met de suiker tot het wat lichter ziet. Voeg dan de eitjes een voor een toe en voeg dan de zeste toe. Voeg de bloem met het zout in 3 delen toe en wissel af met een deel melk. Als laatste voeg je het vanille extract toe.
  3. Giet het mengsel in een met bakpapier belegde cakevorm en bak 1u of tot een prikker schoon uitkomt.
  4. Laat helemaal afkoelen.
  5. Maak intussen je sausje: doe de rabarber samen met de aardbeien in een kookpotje samen met de suiker en kook helemaal plat. Laat afkoelen.
  6. Meng de mascarpone met de room en de bloemsuiker tot een stevig mengsel.
  7. Als de cake is afgekoeld snijd je hem horizontaal doormidden, smeer je het mascarpone mengsel ertussen samen met het rabarber sausje. Laat opstijven in de koelkast (eventueel met 2 houten stokjes in tot het wat steviger staat).
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/vanille-botercake-met-mascarpone-creme-en-rabarber/