Aspergesoep met ham en croutons
 
 
Tip! Houd de aspergepuntjes apart en gebruik ze ook als garnituur in je soep.
Ingredients
  • 500 gram witte asperges
  • 3 prei stronken
  • grote klont boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 liter kippenbouillon
  • Koffietas water
  • 250ml room
  • hamblokjes, bieslook en versgebakken croutons om af te werken
Instructions
  1. Maak de asperges zuiver en snijd ze in grote stukken. Snijd het groen van de prei af, maak zuiver en snijd in grote stukken. Stoof alles in een grote pot met een grote klont boter tot het wat glazig is.
  2. Strooi er dan de bloem over en laat nog even bakken. Verwarm intussen je kippenbouillon (kan ook groentebouillon zijn uiteraard). Giet deze dan bij de groenten en laat alles een half uurtje pruttelen. Mix de soep dan en zeef hem als je wil. Proef en voeg wat water naar smaak toe (mix nog eens door) en voeg dan de room toe (naar smaak).
  3. Bak (oude) broodstukjes in een pan met een klontje boter en een teentje look, kruid af met peper en zout en serveer ze bij de soep met de hamblokjes.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/aspergesoep-met-ham-en-croutons/