Chocolade pots de crème met zeezout
 
 
Goed voor 4 potjes
Ingredients
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eigelen
  • 185 ml room
  • 75 ml volle melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout
  • 110 gram donkere chocolade
  • Zoutvlokken voor af te werken (bv Maldon zout)
Instructions
  1. Klop de suiker met de eigelen tot het wat lichter kleurt. Doe dit mengsel dan samen met de room, melk en vanille extract in een kookpotje en kook tot het wat begint in te dikken (niet laten koken). Breek intussen de chocolade in stukjes en leg in een kom. Als je mengsel wat is ingedikt en goed warm is, maar niet kookt, giet je dit over de chocolade. Meng dit dan met een garde tot het één glad geheel vormt. Voeg een snufje zout toe en giet het mengsel in 4 kleine kommetjes. Laat opstijven in de koelkast voor minstens 4u. Werk af met zeezoutvlokken voor serveren.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/chocolade-pots-de-creme-met-zeezout/