Lente stronk met lemon curd
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 4 eitjes
  • 125 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 60 gram maiszetmeel
  • Snufje zout
  • (zuivere, vochtige handdoek en wat suiker om op te rollen)
  • VULLING
  • 250 gram volle room
  • 75 gram bloemsuiker
  • een paar lepels lemon curd (zelfgemaakt of gekocht)
  • TOPPING
  • fruit, merengue + evt. bloemetjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Split de eigelen van de eiwitten en klop de eiwitten + zout stijf. Klop dan de eigelen bleek met de suiker in een andere kom. Voeg hier de gezeefde bloem en maiszetmeel aan toe en meng. Schep dan de eiwitten er in delen onder met een pannenlekker (niet roeren, goed luchtig scheppen). Leg dan een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel het deeg erover. Bak dan 15 minuten op 180°C.
  3. Maak intussen een zuivere keukenhanddoek vochtig en strooi er suiker over. Als je cake klaar is draai je hem om op de handdoek en trek er dan het bakpapier van af. Rol de cake met de handdoek op en laat hem zo afkoelen.
  4. Smeer er dan de slagroom en lemon curd tussen, werk af met nog wat extra slagroom en versier naar hartenlust.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/lente-stronk-met-lemon-curd/