Homemade brownie chocolade ijs
 
 
Ingredients
  • 230 gram room (+30%)
  • 440 gram volle melk
  • 25 gram cacao poeder (géén nesquick)
  • 130 gram donkere chocolade
  • 160 gram suiker
  • 5 eigelen
  • Snufje zout
  • 1 el vanille extract
Instructions
  1. Doe de room, melk en cacao poeder in een grote kookpot en warm op op een middelhoog vuur. Roer goed. Zet het vuur lager en voeg de chocolade toe, blijf goed roeren en laat het even doorkoken. Voeg als laatste het vanille extract toe.
  2. In een andere kom meng je de eigelen met de suiker en het zout. Voeg hier dan een beetje van het melk mengsel aan toe, roer goed, weer een beetje meer van het mengsel, roer nog eens goed en voeg dan dit mengsel toe aan de rest van het melkmengsel (en dus allemaal in de grote kookpot). Dit mengsel gaat nu indikken op een middelhoogvuur (moet niet koken). Blijf goed roeren tot je een lichte pudding textuur krijgt. Giet dan over een in andere kom en zet een nachtje in de koelkast om te 'rijpen'. De volgende dag draai je het ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine :-)
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/homemade-brownie-chocolade-ijs/