Homemade ice cream met dulce de leche
 
 
Ingredients
  • 230 gram room (+30%)
  • 440 gram volle melk
  • 230 gram dulce de leche (dit kan je zelf maken van een blikje gecondenseerde melk, vind je zo op google of pinterest)
  • 6 eigelen
  • 120 gram suiker
  • Snufje zout
  • 1 el vanille extract
  • 1 à 2 eetlepels dulce de leche voor door de ijs
  • stukjes gezouten karamel voor erbovenop
Instructions
  1. Doe de room, melk en dulce de leche in een grote kookpot en zet op een middelhoog vuur. Roer goed tot alle karamel is opgelost en het zo net niet begint te koken. Intussen klop je de eigelen met de suiker en het zout tot een lichtere geheel. Voeg dan het vanille extract toe aan het melk mengsel en haal even van het vuur. Voeg een beetje melk mengsel toe aan de eitjes en meng goed, weer een beetje mengsel toevoegen en roeren en dan doe je dit beslag bij de rest van het melkmengsel in de grote kookpot en zet je deze terug op het vuur. Kook in tot een lichte puddingtextuur. Giet dan over in een andere kom en zet een nachtje in de koelkast. De volgende dag draai je het ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je machine en doe je er als laatste de lepel dulce de leche door en werk je alles af met stukjes gezouten karamel.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/homemade-ice-cream-met-dulce-de-leche/