Nigella's chocolate cake
 
 
Receptje komt van Nigella Lawson
Ingredients
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram suiker
  • ½tl baksoda
  • 40 gram cacao poeder
  • 175 gram zachte boter
  • 2 eitjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram yoghurt (zij gebruikt zure room, maar dat had ik niet in huis :-)
Instructions
  1. Op z'n Nigella's: doe alle ingredi├źnten in een kom en meng :-) Verdeel over een met bakpapier belegde springvorm en bak +/- 45-50 minuten in een voorverwarmde oven van 180┬░C.
  2. Laat afkoelen.
  3. Werk af met chocolade ganache: smelt 200 gram donkere chocolade au bain marie met een geutje room. Als alles gesmolten is doe je er nog wat room bij tot je de chocolade makkelijk kan bewerken en over de cake kan gieten. Leg hiervoor een bakpapier onder je afkoelrekje en giet dan de ganache royaal over de cake.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/nigellas-chocolate-cake/