Vispannetje met lookpuree
 
 
Dit recept is goed voor zo'n 2 à 4 personen. Ligt er een beetje aan hoe groot je honger is :-) het vult best wel, als je er gewoon patatjes of brood bij serveert kan je het best voor 2 personen tellen. Maar, wederom, dit recept is een leidraad, pas het gewoon aan aan je eigen gezin!
Ingredients
  • Vispannetje
  • +/- 650 gram vis (ik gebruik kabeljauw of allaska pollak en zalm uit de vriezer)
  • Garnaaltjes (optie)
  • Groentebouillon (om de vis in the pocheren)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 400 ml visfond
  • Geut melk
  • Klein handje vol gemalen kaas
  • peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
Instructions
  1. Breng de bouillon aan de kook, snijd je vis in blokjes en pocheer de vis er kort in. Schep de vis er uit en laat uitlekken.
  2. Smelt dan de boter en maak er dan met de bloem een roux mee. Maak een bechamel met de visfond (je kan ook een beetje witte wijn toevoegen). Voeg de mosterd toe, een beetje kaas en de melk. Laat goed inkoken en kruid af met peper en zout. Verdeel je vis over je kommetjes of pannetjes en giet hier de bechamel over. Verdeel er de garnaaltjes over.
  3. Maak je puree zoals je normaal doet (ik voeg wat boter, een eitje, melk en peper en zout toe) en knijp er 1 gepofte bol look bij (of naar smaak). Nu kan je 2 dingen doen: of je verdeelt de puree over je vispannetje en zet het zo in de oven, of je serveert de puree apart. Aan jou de keuze! In elk geval zet je het pannetje zo'n 30 minuten in een oven van 185°C. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/vispannetje-met-lookpuree/