Romige bloemkoolsoep
 
 
Ingredients
  • 1 kg bloemkool
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 teen look
  • 2 eetlepels curry poeder
  • 150 gram kruidenkaas
  • Peper en zout
  • Klontje boter
Instructions
  1. Verwarm de boter in een grote pot en stoof er de ui in. Snijd de bloemkool in stukken en stoof hem even mee. Strooi er de curry poeder en peper/zout over en stoof ook even mee. Zet dan alles onder water en laat koken tot de groentjes plat zijn. Mix dan alles en meng er de kruidenkaas onder. Kruid goed af met peper en zout en eventueel nog wat currypoeder.
  2. PS: wil je graag een dunnere soep? Haal hem dan door een zeef, zo krijg je een mooi glanzend dun soepje. Ik hem hem graag wat dikker dus doe er iets mee!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/romige-bloemkoolsoep/