Christmas inspiration: gingerbread cake
 
 
Recept aangepast van http://baking-ginger.com/soft-gingerbread-cake-with-sparkling-cranberries/
Ingredients
  • CAKE
  • 540g zelfrijzende bloem
  • Snuf zout
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 4 eitjes
  • 200g bruine suiker
  • 200g kandij siroop
  • 225gr zonnebloemolie
  • 200ml room
  • 300ml melk
  • 1el vanille extract
  • FROSTING
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram room
  • 100 gram bloemsuiker
  • AFWERKING
  • 200 gr donkere chocolade
  • Verse slagroom: 100gr room + 75gr bloemsuiker
  • Ferrero Rocher
  • Overschotjes cake
  • Mini zuurstokken
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en beleg 2 springvormen met bakpapier.
  2. Meng de eitjes met de suiker en siroop, voeg dan de olie toe. Vervolgens de melk, de room en het vanille extract. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom en schep deze lepel per lepel onder het natte beslag. Verdeel het dan over de 2 bakvormen en bak 40 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  3. Laat de cakes dan volledig afkoelen.
  4. Meng voor de frosting alle ingrediënten tot een stevige massa. Snijd de 2 cakes horizontaal doormidden en verdeel de frosting tussen elke laag en werk af bovenop en aan de randen. Zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en laat eventjes afkoelen.
  6. Verdeel de chocolade dan over de taart en laat weer opstijven.
  7. Werk dan af met de slagroom en versiering.
  8. Bewaar in de koelkast
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/christmas-inspiration-gingerbread-cake/