Christmas inspiration: voorgerecht met stoofpeertjes en roquefort
 
 
Geen vaste hoeveelheden, pas het aan naar wat je nodig hebt.
Ingredients
  • STOOFPEREN
  • Peren (ik gebruik gewoon conference, maar dat kan natuurlijk ook met 'echte' stoofperen)
  • Gluhwein
  • Bruine suiker (100 gram op 1 liter gluhwein)
  • Appelsien
  • Kaneel
  • AFWERKING
  • Rozijnenbrood
  • Roquefort of andere blauwe kaas
Instructions
  1. Schil de peren en snijd ze eventueel in partjes en verwijder de klokkenhuizen.
  2. Los de suiker op in de gluhwein en doe er de kruiden bij (in een grote kookpot). Doe de peren in de mengeling en laat ze een uur tot 2 uur heerlijk pruttelen tot de peertjes mooi roze kleuren.
  3. Kijk voor de hoeveelheid naar de hoeveelheid peren: zorg dat ze goed onder het vocht staan.
  4. Als je peren een mooie roze-rode kleur hebben haal je ze uit de kookpot, maar laat je het vocht nog zitten. Kook dit verder in tot een siroop. Giet dan de siroop bij de peren en bewaar afgedekt in de koelkast.
  5. Voor het serveren warm je de peren met het vocht terug op en rooster je het brood. Serveer met een stukje kaas.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/christmas-inspiration-voorgerecht-met-stoofpeertjes-en-roquefort/