Gevulde koffiecake
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 180 ml (zonnebloem)olie
  • 200 gram suiker,
  • 1el vanille extract
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 2el instant koffiepoeder
  • snufje zout
  • VULLING
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram room
  • 50 gram bloemsuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de olie met de suiker en doe hier een voor een de eitjes bij. Meng tot een glad geheel. Doe de droge ingrediënten in een kom en schep ze in delen bij het nat mengsel. Verdeel het deeg over een met bakpapier belegde bakvorm en bak hem 60 minuten in een oven van 170°C (of tot een prikker er schoon uitkomt). Laat de cake dan volledig afkoelen.
  3. Voor de vulling meng je gewoon de ingrediënten tot een stevig geheel. Snijd de cake horizontaal door en verdeel de frosting met een spuitzak. Werk af met cacao poeder of bloemsuiker.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/gevulde-koffiecake/