retro birthday cake
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 300 gram witte chocolade
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • 150 gram zachte boter
  • 350 gram suiker
  • 4 eitjes
  • 1 el vanille extract
  • 300 ml volle melk
  • FROSTING
  • 250 gram zachte boter
  • 500 gram bloemsuiker
  • 60 gram witte chocolade
  • 3 eetlepels room
  • 1 theelepel vanille extract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de chocolade au bain marie en laat even staan.
  3. Doe de bloem, het zout en de suiker in een kom en meng. Doe hier de zachte boter in blokjes bij. Dan een voor een de eitjes, de melk en het vanille extract. Als laatste voeg je de witte chocolade toe. Verdeel het deeg over 2 met bakpapier beklede springvormen. Bak ze 60 minuten op 175°C of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen.
  4. Voor de frosting klop je de zachte boter een paar minuutjes tot die witter ziet. Doe er dan beetje bij beetje 250 gram (gezeefde) bloemsuiker bij. Dan de room en chocolade en dan de overige suiker. Laat goed kloppen (mag wel zo'n 10 minuten zijn).
  5. Als de cakes zijn afgekoeld smeer je een dikke laag tussen de 2 cakes en smeer je de rest van de cake af. Als je wilt, kleur je een beetje van je botercrème met kleurstof en maak je hier wat mooie roosjes en letters mee.
  6. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/retro-birthday-cake/