Ijs met bosbessen (en zonder ijsmachine!)
 
 
Ingredients
  • BASIS
  • 500 ml room
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel vanille extract
  • BOSBESSEN
  • 140 gram bosbessen (vriezer)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
Instructions
  1. Maak eerst je bosbessensausje: hiervoor doe je de bevroren bosbessen (of verse) in een kookpotje samen met de suiker en citroensap en laat je het even inkoken. Deze mengeling mix je met een staafmixer en laat je helemaal afkoelen.
  2. Voor de basis klop je de room stevig en meng je er de gecondenseerde melk en het vanille extract onder. Deze basis kan je ook gewoon zo invriezen voor een lekkere vanille ijs. Wil je bosbessenijs, meng er dan de afgekoelde bosbessensaus onder. Giet het mengsel in een bak of vormpjes, dek ze af met plastiek folie en zet ze in de vriezer (min. 4 uur of een nachtje). Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/ijs-met-bosbessen-en-zonder-ijsmachine/