Red velvet cupcakes
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 120ml zonnebloemolie
  • 330 gram suiker
  • 2 eitjes
  • 1 grote theelepel rode kleurstof (gel)
  • 2 eetlepels cacao
  • 300 gram bloem
  • 1tl bakpoeder + ½ el bakingsoda
  • snuf zout
  • 230 ml melk + scheutje azijn
  • FROSTING
  • 250 gram roomkaas
  • 95 gram room
  • 200 gram bloemsuiker
  • 1 el vanille extract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C en beleg je yupcake bakvorm met papiertjes.
  2. Doe de zonnebloemolie, de suiker en de eitjes in een kom en klop tot het lichter kleurt. Voeg de kleurstof en de cacao poeder toe.
  3. Doe de andere droge ingrediënten in een kommetje en voeg dan beetje bij beetje bij het natte mengsel. Verdeel het beslag in de cupcake vormpjes met behulp van een ijsschep. Bak de cakejes 20 minuutjes of tot een prikker er schoon uitkomt.
  4. Laat de cupcakes afkoelen.
  5. De frosting maak je door alle ingrediënten in een kom te doen en stijf te mixen. Spuit een toef op elke cupcake en versier naar keuze. Bewaar in de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/red-velvet-cupcakes/