Red velvet discobollekesfeest
 
 
Ik gebruikte 2 springvormen van 18cm doorsnede.
Ingredients
  • CAKE
  • 120ml zonnebloemolie
  • 330 gram suiker
  • 2 eitjes
  • 1 grote theelepel rode kleurstof (gel)
  • 2 eetlepels cacao
  • 300 gram bloem
  • 1tl bakpoeder + ½ el bakingsoda
  • snuf zout
  • 230 ml melk + scheutje azijn
  • FROSTING
  • 250 gram roomkaas
  • 95 gram room
  • 200 gram bloemsuiker
  • 1 el vanille extract
  • AFWERKING
  • Discobollekes!
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet 2 springvormen in en beleg met bakpapier.
  2. Doe de zonnebloemolie, de suiker en de eitjes in een kom en klop tot het lichter kleurt. Voeg de kleurstof en de cacao poeder toe (en watch the magic happen).
  3. Doe de andere droge ingrediënten in een kommetje en voeg dan beetje bij beetje bij het natte mengsel. Voeg als laatste de melk toe. Verdeel het beslag over de 2 springvormen. Bak de cakes 35 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  4. Laat de cakes goed afkoelen op een rekje.
  5. De frosting maak je door alle ingrediënten in een kom te doen en stijf te mixen. Snijd de cakes recht en dan doormidden. Smeer een laag frosting tussen elke laag cake en strijk dan de zijkanten in. Zet even in de koelkast om op te stijven.
  6. Maak je discobollekes klaar: strooi een royale hoeveelheid op een groot plat bord of een plateau. Neem dan de cake aan de boven en onderkant vast en rol deze door het bord.
  7. Smeer een laag frosting op de bovenkant en strooi hier ook bolletjes over.
  8. Laat opstijven in de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/red-velvet-discobollekesfeest/