Chocoladetaart met noten en Nutella frosting (oh yes)
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 320 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 80 gram cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel baksoda
  • 1 theelepel cappuccino poeder
  • Snufje zout
  • 240 ml melk
  • 120 ml olie
  • 2 eitjes
  • 240 ml kokend water
  • 2 handjevol gehakte (ongezouten) noten
  • FROSTING
  • 250 gram hazelnootpasta (type Nutella)
  • 100 gram zachte boter
  • 250 gram bloemsuiker
  • 50 gram cacao poeder
  • 150 gram room
  • AFWERKING
  • 100 gram donkere chocolade
  • Handjevol gehakte (hazel)noten
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Beleg 2 bakvormen (ik gebruikte er van 18cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met zonnebloemolie.
  2. Doe de droge ingrediënten van de cake in een kom en meng. Doe er dan de melk bij, meng, dan de olie, meng, dan de 2 eitjes, meng en als laatste (heel voorzicht!) het kokend water. Dan meng je er de nootjes onder. Verdeel het deeg over de 2 bakvormen en bak ze voor ongeveer 35 minuten (of tot een prikker er schoon uitkomt). Laat de cakes afkoelen op een afkoel rekje.
  3. TIP: de cakes kan je nog beter snijden/bewerken als ze een nacht hebben gerust in allumium folie. Ik maak ze dus meestal de dag voor het frosten.
  4. Voor de frosting doe je eigenlijk alle ingrediënten in een kom en klop je alles tot een luchtig geheel (zo'n 10 à 15 minuten kloppen). Laat de frosting dan een kwartiertje opstijven in de koelkast. Langer kan ook, maar klop hem dan nog even door voor je hem gebruikt, ander kan je hem moeilijk bewerken.
  5. Snijd de cakes recht (het bolle kantje er af) en snijd ze dan doormidden. Let de onderste laag op je serveerschaal, smeer er een laag frosting tussen en herhaal dit tot alle cake op is. eindig met de onderkant van je 2e cake, zo heb je een mooie gladde bovenkant.
  6. Smeer de randen dicht en de bovenkant, en laat de cake alvast even opstijven in de koelkast.
  7. De overschot van je frosting doe je in een spuitzak met een gekarteld mondje.
  8. Smelt de chocolade au bain marie en 'drup' hem langs de randen van de taart. De overschot smeer je over de bovenkant. Je spuit wat decoratieve toefjes bovenop en strooit de nootjes erover.
  9. Laat opstijven in de koelkast.
  10. Voor je hem serveert kan je hem best even op voorhand uit de koelkast halen.
  11. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/chocoladetaart-met-noten-en-nutella-frosting-oh-yes/