Cake met citroen en maanzaad
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 115 gram zachte boter
  • 115 gram suiker
  • 4 eitjes
  • 180 gram amandelmeel
  • 30 gram maanzaad
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Zeste van 2 citroenen
  • 50ml citroensap
  • SIROOP
  • 50ml citroensap
  • 1 à 2 eetlepels bloemsuiker
  • FROSTING
  • Room, citroensap en bloemsuiker, naar smaak
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter samen met de suiker in een kom en klop op. Voeg de eitjes een voor een toe tot alles goed gemend is.
  3. Meng dan in een aparte kom: de bloem, amandelmeel, bakpoeder, maanzaad en zeste van citroen. Meng nu een voor een een lepel citroensap en 2 lepels bloemmengsel bij de rest tot alles is gemengd.
  4. Beleg een springvorm met bakpapier en smeer de randjes in met boter. Giet het mengsel hier in en bak het 40 minuten op 180°C.
  5. Meng de citroensap met de bloemsuiker en zet aan de kant. Haal de cake uit de oven, laat in de bakvorm zitten, prik er een paar keer in met een vork en giet er dan het citroensap met suiker over. Laat verder afkoelen in de bakvorm.
  6. Als de cake volledig is afgekoeld haal je hem uit de vorm en giet je er de frosting over. Dit doe je door wat room, citroensap en bloemsuiker te mengen tot een frosting. Dit is een beetje op gevoel: wat meer citroensap als je het zuurder wil, wat meer room als je het wat zachter wil. Bloemsuiker voeg je toe tot je een frosting hebt die dik genoeg is, maar toch nog vloeibaar is.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/cake-met-citroen-en-maanzaad/