Witte chocolade cheesecake met gemberkoekjesbodem - getting ready for christmas!
 
 
Ingredients
  • BODEM
  • 200 gram gemberkoekjes
  • 100 gram boter
  • VULLING
  • 300 gram volle room
  • 350 gram witte chocolade
  • 250 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille extract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vermaal de koekjes, smelt de boter en meng het samen.
  3. Beleg een springvorm met bakpapier of vet in. Druk het koekjesmengsel plat op de bodem en bak 10 minuutjes af op 180°C. Laat afkoelen
  4. Doe de room met de chocolade in een kom en laat het au bain marie smelten. Laat afkoelen.
  5. Doe de roomkaas in een kom, samen met het chocolademengsel en het vanille extract en klop op tot een luchtig geheel.
  6. Schep het mengsel op de koekjesbodem, strijk glad en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/witte-chocolade-cheesecake-met-gemberkoekjesbodem-getting-ready-for-christmas/