Taartje met witte chocolade en mascarpone
 
 
Ingredients
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram witte chocolade
  • 150 gram volle (slag)room
  • 1 eetlepel vanille extract
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Rol je deeg uit in een taartvorm, beleg met bakpapier en strooi er baklinzen in. Bak de bodem blind, 15 minuten op 180°C. Haal de linzen er dan uit, prik een paar keer in de bodem met een vork en bak de bodem dan nog eens zonder vulling, 5 tot 10 minuten (tot mooi goud gebakken) op 180°C. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Voor de vulling doe je de mascarpone samen met de room en het vanille extract in een kom, klop stijf. Smelt de witte chocolade en giet deze beetje bij beetje bij het mengsel. Klop tot een mooi geheel.
  4. Schep het mengsel in de afgekoelde taartbodem, strijk glad en laat opstijven in de koelkast, een paar uur of een hele nacht.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/taartje-met-witte-chocolade-en-mascarpone/