Perfect vanilla cake
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 385 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • 230 gram zachte boter
  • 4 eitjes
  • 240 ml volle melk
  • 1 eetlepel vanille extract
  • FROSTING
  • 300 gram volle room
  • 200 gram roomkaas
  • 170 gram bloemsuiker
  • evt. sap van een potje Maraskino versjes of een theelepel vanille extract
Instructions
  1. Zet de boter, eitjes en melk op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom, meng eens door.
  4. Meng er blokje per blokje de boter onder, dan de eitjes en dan beetje bij beetje de melk tot een glad geheel. Meng er als laatste het vanille extract onder.
  5. Verdeel het deeg over 2 springvormen - met boter en bakpapier (ik gebruikte er van +/- 20cm doorsnede) en bak de cakes 45-50 minuten op 175°C (of tot een prikker er schoon uitkomt).
  6. Laat de cakes afkoelen op een afkoelrekje.
  7. Maak intussen de frosting: klop de slagroom stijf in een kom, zet apart. Meng dan de roomkaas met de bloemsuiker in een andere kom tot het luchtig is. Meng er dan het extract (of siroop) onder. 'Vouw' dan voorzichtig de opgeklopte room onder het roomkaasmengsel.
  8. Snijd elk van je cakes doormidden en stel dan je taart samen. Laat opstijven in de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/perfect-vanilla-cake/