Ceaser salad
 
 
Serves: 4 personen
Ingredients
  • SALADE
  • 6 Romeinse sla hartjes
  • 4 eitjes
  • Parmezaanse kaas
  • 1 ongebakken (voorgebakken) stokbroodje of een paar sneden oud brood
  • Boter om in te bakken
  • 1 teentje look
  • 3 à 4 kipfilets
  • Olijfolie om in te bakken
  • DRESSING
  • 2 eigelen
  • 4 ansjovisjes
  • 1 theelepel mosterd
  • Scheutje azijn
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie
  • Citroensap
Instructions
  1. SALADE
  2. Maak de sla zuiver, verdeel het in een kom en kruid met peper en zout.
  3. Bak de kipfilets in een beetje olijfolie en zet aan de kant.
  4. Kook intussen de eitjes.
  5. Snij het brood in blokjes, verwarm de boter in een koekenpan en gooi er het brood bij met het teentje look en kruid met peper en zout. Laat het op een middelhoog vuur een tijdje bakken tot alle blokjes goudgeel en knapperig zijn.
  6. Schaaf wat stukken parmezaanse kaas over de sla, snij de eitjes in 2, snij de kip in stukjes en verdeel de croutons.
  7. DRESSING
  8. Doe de ansjovis, eigelen, mosterd en een scheutje azijn in een kom en mix met een staafmixer. Doe er dan beetje bij beetje wat zonnebloemolie bij tot je een mayonaise krijgt (even zelf kijken hoeveel erbij moet, goed proeven!). Kruid met peper en zout en werk af met een beetje citroensap.
  9. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/caeser-salad/