Donuts met witte chocolade (& rabarber!)
 
 
Voor dit receptje heb je een donut bakvorm nodig. Het merk Wilton verkoopt dit (die heb ik gebruikt voor dit recept) en Wibra verkoopt er ook (dit zijn kleinere donuts, dus dan heb je er 12 ipv 6). Pas wel even je baktijd aan als je kleinere vormpjes gebruikt.
Serves: 6 gebakken donuts
Ingredients
  • 1 eetlepel boter
  • 90 gram witte chocolade (+ extra als topping)
  • 4 eetlepels rabarberconfituur
  • 1 ei
  • 80 ml volle melk
  • Scheutje citroensap
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 gram vanille suiker
  • 135 gram bloem
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet je bakvorm in met een neutrale olie (bv. zonnebloemolie).
  2. Smelt de boter samen met de witte chocolade in een pannetje, roer goed zodat het niet kan aanbranden. Roer hier de confituur door en het ei.
  3. Meng er dan de melk, citroensap en suiker onder. Als laatste de bloem, zout en bakpoeder. Schep dan elk vormpje goed vol met deeg.
  4. Bak de donuts ongeveer 13 minuten, als je er op duwt moeten ze 'terugveren', dan zijn ze klaar.
  5. Laat afkoelen.
  6. Smelt witte chocolade in een pannetje, dip de donuts erin en laat uitharden.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/donuts-met-witte-chocolade-rabarber/