Brookies (lees: brownie + cookies)
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: 11 grote koeken (of meerdere kleine
Ingredients
  • 340 gram donkere chocolade (200 + 140)
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eitjes
  • ⅔ cup / 134 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¼ cup / 34 gram bloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Doe de boter en 200 gram van de chocolade in een pannetje en smelt dit.
  3. Doe de eitjes, suiker en de vanille in een kom (of in de kom van een keukenmachine) en klop dit geheel voor 15 minuten (ja, zo lang!). Het geheel gaat luchtig en licht van kleur worden.
  4. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het chocolademengsel toe aan dit geheel. Meng het goed onder elkaar. Doe hier de overige 140 gram chocoladestukjes bij.
  5. Laat dit deeg 10 minuutjes rusten, het gaat nu een beetje indikken.
  6. Neem nu een lepel (of een ijsschep) en vorm koekjes op een bakplaat. Bak de koekjes 8 tot 10 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen (anders vallen ze uit elkaar).
  7. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/brookies/