Zelfgemaakte extracten
 
 
Ingredients
  • Leeggeschraapte vanille stokken/amandelen zonder schilletje
  • Een donker flesje met dop
  • Wodka
Instructions
  1. Doe de vanille stokken in een donker flesje, voor een klein flesje zo'n 3 à 4 stokken, en dan vul je dit aan met wodka. Draai de dop goed dicht en zet op een donkere plaats. Laat dit nu een maand rusten en schud af en toe eens.
  2. Voor het amandelextract hetzelfde: doe een stuk of 5-6 geschilde amandelen in een klein flesje en vul aan met wodka. Op een donkere plaats zetten en wachten!
  3. Meestal maak ik 2 flesjes van elk ineens: als het een leeg is kan je meteen het andere gebruiken of bijvullen als het 2e flesje wat groter is.
  4. Flesje leeg? Gewoon terug aanvullen met wodka en weer even wachten. Ik maak intussen al een jaar extract met dezelfde stokjes en er komt nog steeds super veel smaak af. Als je vanille extract niet meer donker wordt, dan zijn je stokjes 'op'. Amandelextract veranderd niet veel van kleur.
  5. Dit kan je ook doen met koffie (gebruik wat goeie koffieboontjes), citroen- en sinaasappelextract (gebruik de zeste).
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/zelfgemaakte-extracten/