Angel food cake
 
 
Ingredients
  • CAKE
  • 12 eiwitten (ongeveer 396 gram)
  • Scheutje azijn
  • Snufje zout
  • 135 gram gezeefde bloem
  • 130 gram suiker + 130 gram suiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • FROSTING
  • 140 gram room
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 130 gram bloemsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 eetlepel honing
  • 2 nectarines, in plakjes (of een ander fruit naar keuze)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Doe de eiwitten samen met de azijn en het zout in een kom. Mix tot je eiwitten fluffy zijn. Doe er dan beetje bij beetje de eerste 130 gram suiker bij.
  3. Zeef de bloem en doe er de andere 130 gram suiker bij. Doe dit mengsel dan lepel per lepel bij het eiwitmengsel. Als alles goed gemengd is doe je er het vanille extract bij.
  4. Beleg een springvorm met bakpapier (zowel de bodem als de zijkantjes). Stort het beslag in de bakvorm en smeer het een beetje plat.
  5. Zet de cake dan 30 tot 40 minuten in de oven. Steek er dan een prikkertje in om te kijken of hij gaar is (als er geen deeg meer aan hangt) en laat de cake dan eventjes afkoelen in de vorm. Haal hem dan uit de vorm en laat hem verder afkoelen (ik liet hem een nachtje staan).
  6. Maak dan je frosting: doe de room met de suiker en vanille in een kom en meng tot het al een beetje stevig is. Doe er dan de roomkaas bij en meng verder. Als laatste de honing.
  7. Het mengsel moet niet helemaal stevig zijn, een beetje lobbig is voldoende. Schik er dan het fruit over.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/angel-food-cake/