Peperkoek
 
 
Serves: 1 kleine cakvorm
Ingredients
  • 250 gram donkerbruine suiker
  • 2,5 eetlepel koek- of speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 2,5 eetlepel honing
  • 2 eitjes
  • 100 ml volle melk
  • 50 gram roggemeel
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 à 3 eetlepels suikerparels voor door het deeg
  • 4 à 5 eetlepels suikerparels voor òp het deeg
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de suiker, kruiden en zout in een kom en meng eens. Doe de eitjes en honing erbij, meng verder.
  3. Vervolgens de melk, goed mengen.
  4. Als laatste voeg de het roggemeel en de bloem toe samen met het bakpoeder. Meng tot een glad beslag. Gooi er dan de parelsuiker door.
  5. Beleg je bakvorm met bakpapier, stort het deeg hier in en bestrooi met de overige parelsuiker.
  6. Bak de koek nu 50 minuten op 180°C en dan nog eens 10 minuten op 130°C.
  7. Haal de koek dan uit de oven en draai hem direct in aluminium folie, zo blijft die lekker zacht (heb je liever een krokante versie, dan laat hem gewoon afkoelen).
  8. Laat de koek nu een nachtje in de aluminium folie rusten.
  9. En dan … smullen maar!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/peperkoek/