Suikerbrood
 
 
Ingredients
  • 500 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • Snuf kaneel
  • 1 ei
  • 200 ml volle melk
  • 11 gram droge gist
  • 75 gram zachte boter
  • 3 handjes vol suikerparels
  • Eigeel om te doreren
Instructions
  1. Verwarm de melk samen met de gist tot kamertemperatuur.
  2. Doe de bloem in een kom samen met de suiker, kaneel en het zout. Giet er beetje bij beetje de melk/gist bij. Doe er dan het eitje bij. Meng al eens goed. Doe er als laatste de boter in blokjes bij en blijf kneden tot alle boter is opgelost en je een vast deegje hebt.
  3. Leg het brooddeeg in een kom, dek het af en laat het een uur rijzen.
  4. Bestrooi je werkblad dan lichtjes met bloem, stort je deeg hierop en duw het plat in een vierkant. Strooi hier de suikerparels over en bestuif het licht met bloem. Plooi het vierkant dicht, dan nog eens, dan nog eens en dan nog eens. Vouw dan de hoekjes naar beneden en vorm een mooi bolletje.
  5. Leg het bolletje op een bakpapier en doreer het met het eigeel. Laat het nog eens 30 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven intussen voor op 200°C.
  7. Bak het brood dan 30 minuten op 200°C en dan nog eens 15 minuten op 175°C.
  8. Laat afkoelen op een roostertje!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/suikerbrood/