Lemon poppyseed scones
 
 
Serves: 16 kleine scones
Ingredients
  • 330 gram bloem
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 120 gram koude boter
  • Zeste van een citroen
  • 120 gram yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt)
  • 1 ei
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 205°C.
  2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, zout, maanzaad en citroenzeste in een kom. Rasp de koude boter erbij (zo wordt de boter snel opgenomen). Meng alles.
  3. Meng in een ander kommetje de yoghurt met het ei. Voeg dit mengsel dan toe aan het bloemmengsel. Het zal snel veranderen in een deegballetje, haal het dan uit de kom.
  4. Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed het balletje nog eens kort door. Rol het dan uit met een deegrol tot een vierkant van ongeveer 2 à 3 cm dik. Snijd het in 4 en snijd dan die 4 stukken nog eens in 4 (of in 2 als je liever grotere scones hebt).
  5. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten (of tot ze goudbruin zijn). Maak je grotere scones, pas je baktijd dan aan naar 15 tot 18 minuten.
  6. Laat ze afkoelen op een rekje (of eet ze op als ze nog een beetje warm zijn, héél lekker!).
  7. Wil je ze nog lekkerder maken? Meng dan het sap van 1 citroen met 125 gram bloemsuiker tot een glazuur. Schep dit glazuur over de licht afgekoelde scones. Smullen!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/lemon-poppyseed-scones/