Macarons met karamel
 
 
Ingredients
  • KOEKJES
  • 120 gram eiwit (ongeveer 3 eiwitten)
  • 50 gram suiker
  • 250 gram bloemsuiker
  • 95 gram amandelpoeder
  • KARAMEL
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • geduld
Instructions
  1. DAG 1
  2. Maak eerst je karamel (ik deed dit de dag ervoor): leg een potje gecondenseerde melk in een kookpot (haal het papiertje eraf als dat kan) en zet het volledig onder water. Zet het op het vuur en laat het ongeveer 5 à 6 uren op een zacht vuur koken. LET OP: je moet hiervoor wel in de buurt blijven: het potje moét onder water blijven staan en je zal dus nu en dan wat water moeten bijgieten. Als de uren verstreken zijn haal je het potje uit de kookpot en laat je het afkoelen.
  3. Weeg ook je eiwit al af en doe in een potje wat je kan dichtdoen of afdekken.
  4. DAG 2
  5. Doe je eiwitten samen met je suiker in een mengkom. Klop helemaal stijf.
  6. Zeef intussen je bloemsuiker en amandelpoeder.
  7. Schep dit dan voorzichtig door de stijf geklopte eiwitten. Doe het mengsel in een spuitzak en knip een opening (of gebruik een spuitmondje zonder kartels).
  8. Beleg bakplaten met bakpapier en spuit rondjes van dezelfde grootte. Laat een beetje plaats tussen de koekjes.
  9. Laat de koekjes nu 20 minuten rusten op kamertemperatuur, verwarm intussen de oven voor op 150°C.
  10. Bak de koekjes dan 18 tot 20 minuutjes op 150°C.
  11. Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuutjes op de bakplaat afkoelen.
  12. Laat ze dan verder afkoelen op een rekje.
  13. Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld smeer je een beetje karamel tussen 2 koekjes die je dan aan elkaar 'plakt', je kan hier ook nog wat zeezout tussen strooien als je wil (jum!).
  14. Bewaar de koekjes in een doos in de koelkast. Haal ze een half uurtje voor dat je ze wil eten uit de koelkast.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/macarons-met-karamel/