Advocaat
 
 
Ingredients
  • 8 eierdooiers
  • 270 gram suiker
  • Het merg van 1 vanille stok
  • 270 ml wodka
Instructions
  1. Doe de eierdooiers* samen met de suiker en de vanillestok* in een kom. Klop alvast eens goed door (ik zette het even onder de keukenmachine). Zet intussen een potje water op het vuur.
  2. Zet de kom bovenop de pot met kokend water en klop het geheel au bain marie, voeg intussen beetje bij beetje de wodka toe. Blijf kloppen tot het geheel indikt.
  3. Goed blijven kloppen (anders heb je kans op een roerei) tot de gewenste dikte. Steek er dan een lepel in, veeg door de advocaat met je vinger, als er een 'streep' blijft staan dan is 'ie goed.
  4. Steriliseer een pot of bokaal en giet de warme advocaat hier in. Draai goed dicht en bewaar in de koelkast.
  5. * Maak van de eiwitten bijvoorbeeld merengue en bewaar de vanillestok om je eigen vanillesuiker of vanille-extract te maken.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/advocaat/