Klein perentaartje met mascarpone crème
 
 
Serves: 1 kleine taart van 21cm doorsnee
Ingredients
  • CAKE
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 40 gram gesmolten boter
  • 75 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillepoeder/extract/stokje
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 3 (kleine) peren
  • MASCARPONE CREME
  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram bloemsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder/extract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beboter en bebloem je bakvorm en zet aan de kant.
  3. Smelt de boter in een pannetje, zet aan de kant.
  4. Doe de bloem, suiker, vanille en het ei in een kom en meng al eens. Doe hier dan de mascarpone, de melk en de boter bij tot je een glad beslagje hebt.
  5. Smeer je beslag in je bakvorm en schik hier je peertjes over (geschild en in kleine stukjes).
  6. Bak het cakeje 35 à 40 minuten op 180°C of tot een prikker er bijna schoon uitkomt. Doordat de peer zoveel vocht bevat gaat het midden wat vochtig blijven, zorg gewoon dat de randen niet té donker worden, dus controleer geregeld.
  7. Als de cake klaar is laat je hem volledig afkoelen en maak je intussen je mascarpone crème. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en klop goed door elkaar. Deze crème kan je apart serveren bij de taart of hem op de cake spuiten.
  8. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/klein-perentaartje-met-mascarpone-creme/