Valentines day sugar cookies
 
 
Serves: 30
Ingredients
  • KOEKJES
  • 385 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram suiker
  • 230 gram zachte boter
  • 1 eitje
  • 1 eetlepel melk
  • FROSTING
  • 515 gram bloemsuiker
  • 3 eetlepels merengue poeder
  • 10 eetlepels warm water
  • evt. kleurstof
Instructions
  1. KOEKJES
  2. Doe de boter en suiker in een kom en meng. Voeg de melk en het ei toe en meng goed. Doe er dan beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder en zout bij. Meng tot een mooi samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 2 en pak het in in plastiek folie. Leg minstens 2 uur in de koelkast (of een nachtje).
  4. Maak intussen je frosting en verwarm je oven voor op 190°C.
  5. Strooi wat poedersuiker op je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5cm dik. Steek de koekjes eruit en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de koekjes 7 minuten op 190°C of tot de randjes licht gebruind zijn.
  6. FROSTING
  7. Doe de bloemsuiker, merengue poeder en water in een kom en mix tot je een tandpasta achtige frosting hebt. Verdeel over verschillende kommetjes als je verschillende kleuren frosting wilt en doe er overal een druppeltje kleurstof bij. Meng goed.
  8. Je kan de frosting in spuitzakjes doen of de frosting met een paletmesje op de koekjes smeren. Laat de frosting uitharden voor je de koekjes verpakt.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/valentines-day-sugar-cookies/