Rijstevlaaikes
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: 7 taartjes
Ingredients
  • 65 g dessertrijst
  • 90 g suiker
  • 22 g puddingpoeder (vanille)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 5 dl melk
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 zakje vanillesuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de dessertrijst, het vanille extract en ⅘ van de melk in een kookpotje, breng aan de kook op een matig vuurtje. Vergeet niet te roeren, anders kan de rijst gaan plakken.
  3. Als het goedje begint de bubbelen, zet je het vuur wat lager. Dit laat je verder koken tot ongeveer ¾ van de melk weg is gekookt. Je begint nu een dikker rijstpapje te krijgen, maar nog niet helemaal zo als het hoort. Ondertussen goed blijven roeren!
  4. Ik knip kleine vierkantjes uit een vel bakpapier en leg deze in kleine taartvormpjes. Zoals ik zei, ik gebruik er 7 voor dit recept. Deze vormpjes beleg je met het bladerdeeg.
  5. Het puddingpoeder los je op in de rest van de melk.
  6. Wanneer je rijstpapje bijna een papje is, doe je de suiker en het puddingpoedermengsel erbij. Goed blijven roeren, nu gaat je rijstepap ontstaan! ;)
  7. Neem je eitje erbij en scheid het eigeel van het eiwit. Het eiwit klop je op tot een stevig schuim en je eigeel roer je door je rijstepap. Als je eiwit stevig is, spatel je dit onder het papje.
  8. Vul de taartvormpjes met de rijstepap en zet ze op een bakplaat in de oven. Je bakt ze voor 20 tot 25 minuten.
  9. Laat de taartjes afkoelen in de vormpjes.
  10. Jeroen Meus legt alles mooi uit in een filmpje, als je het graag visueel wil zien, ga dan naar de site van één (of klik op de link in het begin van dit artikel)
  11. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/rijstevlaaikes/