Kippensoep
 
 
Ingredients
  • BOUILLON
  • 1 preistengel
  • 3 wortels
  • 1 rode ui
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1,5 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kippendijen
  • 2 liter water
  • SOEP
  • 1 preistengel
  • 2 wortels
Instructions
  1. Doe alle ingrediƫnten van de bouillon, behalve de kip, in een kookpot. Doe het deksel erop en breng het aan de kook. Als het kookt doe je er de kippendijen bij en laat je het verder koken. Als alle groenten zacht zijn en de kip gaar is gekookt (ongeveer 20 Ơ 30 min op een zachter vuurtje) haal je de kip eruit en zeef je de rest van de soep.
  2. Doe de bouillon in een andere kookpot en doe hier de gesneden prei en worteltjes in. Pluk het vlees van je kippendijen en doe deze ook in de soep. Laat het geheel dan nog even pruttelen tot de worteltjes en prei gaar zijn en de soep is voorverwarmd.
  3. Serveer direct of bewaar in de vriezer.
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/kippensoep/