Blueberry muffins
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: Ongeveer 14 muffins
Ingredients
  • 2 & ½ cups / 320 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda/bicarbonaat
  • ½ theelepel zout
  • ½ cup / 57 gram gesmolten boter
  • 1 cup / 201 gram suiker
  • 2 eitjes
  • 1 cup / 236 ml melk
  • 1 eetlepel vanilla extract
  • 1 & ½ cups / 128 gram bosbessen (verse of diepvries)
  • Voor de topping
  • ¼ cup / 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepel gesmolten boter
  • ⅛ theelepel kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 22O°C. Dit verlagen we straks tot 190°C.
  2. Maak je topping alvast klaar in een kommetje: alle ingrediënten gewoon mengen tot je een soort crumble krijgt.
  3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout.
  4. In een andere kom meng je de gesmolten boter met de suiker. Als dit gemengd is doe je er 1 voor 1 de eitjes bij en meng je het weer goed. Daarna de melk en het vanille extract. Je krijgt nu een heel vloeibaar goedje.
  5. De natte ingrediënten voeg je bij de droge ingrediënten en meng je door elkaar met een pannenlekker (heet dat zo?). Als je een mooi glad beslag hebt, voeg je de bosbessen toe en meng je ze er voorzichtig door.
  6. Verdeel je deeg over de muffinvormpjes en strooi een beetje van de topping over elke muffin.
  7. Bak de muffins 5 minuten in een oven van 220°C. Verlaag de temperatuur tot 190°C en bak ze nog 15 minuutjes.
  8. Smakelijk!
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/blueberry-muffins/