Kruidige pompoenwafels
 
 
Ingredients
  • 310 gram bloem
  • 90 gram lichtbruine suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • Snuf nootmuskaat
  • 375 ml melk
  • 250 gram pompoen puree (afgekoeld)
  • 1 eigeel
  • 3 eiwitten
  • 4 eetlepels boter
  • 2 eetlepels appelazijn
Instructions
  1. Doe je droge ingrediƫnten in een kom en meng.
  2. Klop je eiwitten stijf en zet aan de kant.
  3. Smelt je boter in een pannetje en laat een beetje afkoelen.
  4. Doe dan de melk, het eigeel, de azijn en de pompoen bij de boter en meng goed. Doe dit mengsel bij je droge ingrediƫnten en meng tot er geen klontertjes meer inzitten.
  5. Schep dan je stijfgeklopte eiwitten beetje bij beetje in dit mengsel. Niet roeren, want dan gaat de luchtigheid er uit.
  6. Bak dan je wafeltjes in een wafelijzer.
  7. Smakelijk! ;)
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/kruidige-pompoenwafels/