Pompoensoepje
 
 
Serves: Ongeveer 3 liter soep
Ingredients
  • Ongeveer 2kg pompoen (gewogen wanneer schoongemaakt en in stukken gesneden)
  • 1 grote sjalot
  • 2 grote tenen look
  • Het sap van 2 appelsienen
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Peper en zeezout naar smaak
  • 1,8 liter water
  • 200 gram mascarpone
  • Olijfolie
  • evt. pompoen pitten om te serveren
Instructions
  1. Doe de stukken pompoen, de sjalot en de look in een kookpot met een scheut olijfolie. Stoof even aan.
  2. Doe er het water en appelsiensap bij en laat het een half uurtje pruttelen.
  3. Kruid dan al eens met peper, zout en nootmuskaat en roer goed door.
  4. Mix de soep, proef, kruid bij.
  5. Mix er de mascarpone onder en kruid indien nodig (en mix nog eens door).
  6. Smakelijk! ;)
Recipe by ... van karolien at http://www.vankarolien.be/recepten/pompoensoepje/